استخدام برنامه نویس فلاتر و هر آنچه کارجویان باید بدانند

نوشته شده توسط امیر ظاهری
زمان مطالعه: 8دقیقه
استخدام برنامه نویس فلاتر و هر آنچه کارجویان باید بدانند

امروزه به دلیل استفاده گسترده از گوشی‌های هوشمند برای کارهای روزمره، از کارهای مالی و ضروری گرفته تا گیمینگ و سرگرمی نیاز به استخدام برنامه نویس فلاتر روز به روز بیشتر می‌شود.

فلاتر (flutter) یک SDK رابط کاربری منبع باز و رایگان است که در سال ۲۰۱۷ به وسیله گوگل معرفی شد. این SDK به شما امکان ساخت اپلیکیشن‌های نیتیو موبایل و دسکتاپ را با تنها یک کد بیس (code base)، می‌دهد. بنابراین، توسعه‌دهندگان اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ می‌توانند از یک زبان برنامه نویسی و از یک کد بیس برای توسعه اپلیکیشن‌های سیستم عامل‌های اندروید، iOS، ویندوز و … استفاده کنند.

این قابلیت، زمان و هزینه‌های توسعه اپلیکیشن‌های موبایل برای هر دو پلتفرم اندروید و iOS را به نصف کاهش می‌دهد زیرا برای ساخت دو نسخه اندروید و iOS از هر اپلیکیشن، تنها یک بار نیاز به کد نویسی وجود دارد.

با اینکه کاربران iOS نسبت به کاربران اندروید در کشور ما کمتر هستند، اما اهمیت بالایی برای کسب و کارها دارند و در نتیجه، هر سازمانی که برای کسب و کار خودش نیاز به اپلیکیشن موبایل داشته باشد، به هر دو نسخه اندرید و iOS نیازمند است و همین مسئله، سبب بهبود بازار کار برنامه‌نویسی فلاتر شده است.

استخدام

این برنامه‌نویسان نه تنها باید با یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی نیتیو موبایل مثل سوییفت یا جاوا اسکریپت آشنایی داشته باشند، بلکه باید بتوانند با مجموعه گسترده‌ای از ابزارهای توسعه اپلیکیشن، ابزارها ورژن کنترل، و ابزارهای طراحی رابط کاربری کار کنند.

درآمد برنامه‌نویسان flutter در مقایسه با برنامه‌نویسان مسلط به فریم‌ورک‌های رایج دیگر، بسیار بالا است. یک برنامه‌نویس فلاتر در ایالات متحده آمریکا، به طور متوسط، چیزی حدود ۱۱۰ هزار دلار بر سال درآمد دارد.

در ادامه می‌خواهیم شما را با شغل برنامه‌نویسی flutter آشنا کنیم و به شما بگوییم که سازمان‌ها در استخدام برنامه نویس فلاتر به چه مهارت‌هایی تأکید دارند.

شما می‌توانید جدیدترین آگهی‌های شغلی برنامه‌نویسی فلاتر را در سایت کاریابی جاب ویژن ببینید.

فلاتر چیست؟

فلاتر چیست؟

فلاتر بر خلاف آنچه که خیلی‌ها تصور می‌کنند، یک فریم‌ورک یا کتابخانه نیست، بلکه یک SDK کامل و دارای مجموعه بسیار گسترده‌ای از ابزارها شامل کتابخانه‌ها، APIها، فریم‌ورک‌ها و … است.

این SDK منبع باز که توسط گوگل توسعه پیدا کرده است به برنامه‌نویسان اجازه می‌دهد با یک کد بیس، اپلیکیشن‌هایی برای پلتفرم‌های مختلف مثل اندروید، iOS و ویندوز تولید کنند. در نتیجه، با استفاده از این SDK، صرفه‌جویی زیادی در زمان و هزینه‌های توسعه نسخه‌های مختلف از یک اپلیکیشن می‌شود.

به دلیل نیاز روزافزون به برنامه‌هایی که بتوانند در پلتفرم‌های مختلف اجرا شوند، خیلی از سازمان‌ها برای توسعه اپلیکیشن، به ویژه اپلیکیشن‌های موبایل، نیازمند استخدام برنامه نویس فلاتر هستند.

رزومه ساز

آشنایی با SDK فلاتر

علاوه بر فلاتر، فناوری‌های دیگری مثل زامارین (Xamarin)، ری‌اکت (React)، نیتیو (Native)، آیونیک (ionic) یا نیتیو اسکریپت (NativeScript) نیز برای توسعه اپلیکیشن‌هایی که می‌توانند در چندین پلتفرم کار کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سه لایه معماری فلاتر به شرح زیر هستند:

۱- یک نشاننده یا embedder که از زبان مخصوص پلتفرم استفاده می‌کند و امکان اجرای اپلیکیشن در هر سیستم عاملی را فرآهم می‌آورد.

۲- یک موتور یا engine که به زبان ++C/C نوشته شده و پیاده‌سازی سطح پایین APIهای محوری فلاتر را فرآهم می‌آورد. این APIها شامل گرافیک (از طریق کتابخانه گرافیک دو بعدی Skia)، چیدمان متن، ورودی/خروجی فایل و شبکه، پشتیبانی از دسترسی، معماری افزونه و زمان اجرای دارت (Dart) و زنجیره ابزار کامپایل هستند.

۳- یک فریم‌ورک بر اساس زبان برنامه‌نویسی دارت که به کارگیری آن، اختیاری است اما باید بدانید که یک مجموعه غنی از کتابخانه‌ها برای شما فرآهم می‌آورد که می‌توان آن‌ها را به لایه‌های زیر تقسیم‌بندی کرد:

  • کلاس‌های زیرساختی اساسی (basic foundational classes)
  • لایه رندرینگ
  • لایه ویجت
  • کتابخانه‌های Material/Cupertino

زبان فلاتر

زبان زیرساختی فلاتر که این SDK با آن توسعه یافته است، زبان دارت است. این زبان برنامه‌نویسی، یک زبان بهینه‌سازی شده برای کاربر و شیء‌گرا و توسعه یافته توسط گوگل است. دارت می‌تواند مثل جاوا اسکریپت به یک کد نیتیو برای موبایل یا دسکتاپ، کامپایل شود. ویژگی خوب زبان برنامه‌نویسی دارت این است که کامپایل شدن مستقیم آن نیازمند یک پل برای ارتباط با پلتفرم نیست؛ بنابراین، زمان استارتاپ و عملکرد کلی اپلیکیشن، بسیار عالی است.

یکی از شرایط استخدام برنامه نویس فلاتر در شرکت‌های معتبر، آشنایی با زبان دارت است. البته بدون آشنایی با دارت نیز امکان توسعه اپلیکیشن با فلاتر وجود دارد اما اگر برنامه‌نویس بخواهد یک اپلیکیشن بسیار قوی تولید کند، باید با دارت آشنا باشد. البته یادگیری زبان دارت برای برنامه‌نویسانی که با زبان‌های جاوا، جاوا اسکریپت و #C آشنا باشند، بسیار راحت است.

دیگر بخش مهم فلاتر، ویجت‌ها هستند. ویجت‌ها در SDK فلاتر، به صورت بلوک‌های ساختاری عمل می‌کنند که تقریبا همه‌ی جنبه‌های توسعه اپلیکیشن‌ را پوشش می‌دهند. فلاتر نه تنها یک طیف گسترده از ویجت‌های پیش-ساخته دارد بلکه به شما امکان سفارشی‌سازی این ویجت‌ها را نیز می‌دهد.

یکی دیگر از قابلیت‌های sdk فلاتر، داشتن یک جعبه ابزار آزمایش خودکار، به ویژه برای سه نوع آزمایش واحد، آزمایش ویجت و آزمایش یکپارچه‌سازی است.

آشنایی با فلاتر ۲

فلاتر در ابتدا برای توسعه اپلیکیشن‌های اندروید و iOS با استفاده از یک کد بیس طراحی شد اما گوگل روی آن کار کرد و این SDK را به یک ابزار بسیار مفید برای ساخت اپلیکیشن‌های سازگار با تمامی پلتفرم‌های مهم موجود، تبدیل کرد.

فلاتر ۲ به شما امکان توسعه اپلیکیشن‌هایی برای اندروید، iOS، ویندوز، macOS و لینوکس با تنها یک کد بیس را می‌دهد. فلاتر را می‌توان در سیستم‌های عامل خودروها، تلویزیون‌های هوشمند و وسایل خانگی هوشمند، جانشانی کرد. بنابراین، خیلی از شرکت‌هایی که در زمینه اینترنت اشیاء (IoT) فعالیت دارند، نیازمند استخدام برنامه نویس فلاتر هستند.

مزایا و معایب استخدام برنامه نویس فلاتر

مزایا و معایب برنامه نویس فلاتر

flutter یکی از بهترین ابزارهای موجود برای ساخت اپلیکشن‌های میان-پلتفرمی است. بسیاری از سازمان‌ها مثل سازمان‌هایی که کسب‌وکار آن‌ها وابسته به اپلیکیشن‌های موبایل است و سازمان‌های فعال در حوزه اینترنت اشیا به برنامه‌نویسان فلاتر نیاز دارند. با این حال به دلیل دستمزد بالای این برنامه‌نویسان، ممکن است به سراغ دیگر ابزارها و فریم‌ورک‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، مثل React، Native و … بروند.

مزایای استخدام برنامه نویس فلاتر

  • صرفه‌جویی در ساخت نسخه‌های مختلف یک اپلیکیشن برای پلتفرم‌های مختلف
  • وجود ویجت‌های پیش-ساخته برای کدنویسی سریع رابط کاربری
  • ساده بودن یادگیری زبان دارت برای برنامه‌نویسان جاوا، جاوا اسکریپت و #C
  • شیب یادگیری ملایم
  • انجمن توسعه‌دهندگان فلاتر
  • پشتیبانی توسط گوگل
  • عملکرد بسیار سریع

معایب استخدام برنامه نویس فلاتر

  • دستمزد بالای برنامه‌نویسان فلاتر
  • فقدان کتابخانه‌های third-party
  • حجم بالای اپلیکیشن

وظایف و مسئولیت‌های برنامه‌نویس فلاتر

کارفرمایان بعد از استخدام برنامه نویس فلاتر با حقوق بالا، انتظارات زیر را از او دارند:

۱- طراحی و توسعه اپلیکیشن

برنامه‌نویسان فلاتر باید در تمامی مراحل توسعه اپلیکیشن، از طراحی گرفته تا برنامه‌ریزی زمانی و کدنویسی، مشارکت داشته باشند. این برنامه‌نویسان باید اپلیکیشن‌های خود را با سرعت بسیار زیادی توسعه دهند. در واقع، یکی از دلایل اصلی که بعضی از سازمان‌ها به سراغ این برنامه‌نویسان می‌روند، نیاز به توسعه سریع اپلیکیشن است.

۲- کدنویسی کوتاه، ساده و خوانا

انتظاری که از یک برنامه‌نویس فلاتر می‌رود این است که کد اپلیکیشن را خیلی ساده، خوانا و کوتاه بنویسد. این کار به توسعه سریع‌تر اپلیکیشن کمک می‌کند.

۳- مشارکت در چرخه حیات اپلیکیشن

برنامه‌نویسان فلاتر باید در هنگام توسعه یک اپلیکیشن با مهندسین تضمین کیفیت، مهندسین UI/UX، مدیر پرژوه و مابقی تیم، همکاری نزدیکی داشته باشند.

۴- برطرف کردن ایرادات اپلیکیشن‌ها

مهندسین تضمین کیفیت، چندین تست روی اپلیکیشن‌های توسعه یافته توسط برنامه‌نویسان فلاتر انجام می‌دهند و در صورتی که هر ایرادی در اپلیکیشن شناسایی شود، برنامه‌تنویسان فلاتر باید آن را برطرف کنند.

۵- به روز‌ بودن دانش در حوزه فناوری

یکی از انتظارات کارفرمایان از برنامه‌نویسان فلاتر این است که همواره از جدیدترین فناوری‌های روز در زمینه توسعه اپلیکیشن و برنامه‌نویسی فلاتر، آگاه باشند تا از دانش و خلاقیت خود برای توسعه اپلیکیشن‌های بهتر، استفاده کنند.

همچنین، SDK فلاتر در سال ۲۰۱۷ معرفی شده و در همین مدت کوتاه، رشد چشمگیری داشته است. برنامه‌نویسان فلاتر باید خودشان را با تغییراتی که در این SDK رخ می‌دهد، سازگار کنند و امکانات جدید آن را یاد بگیرند.

مهارت‌های مهم در استخدام برنامه نویس فلاتر

برنامه‌نویسی flutter نیازمند مجموعه‌ گسترده‌ای از مهارت‌های سخت و نرم است که در اینجا می‌خواهیم این مهارت‌ها را به شما معرفی کنیم. منظور از مهارت های سخت، مهارت‌هایی است که تنها با آموزش به دست می‌آیند، اما مهارت‌های نرم، مهارت‌هایی ذاتی هستند که با تمرین کردن می‌توان آن‌ها را تقویت کرد. شما می‌توانید برای کسب مهارت‌های سخت برنامه‌نویسی فلاتر در دوره‌های آموزشی موجود در سایت استخدام جاب ویژن شرکت کنید.

مهارت‌های سخت برای برنامه‌نویسی فلاتر

  • مهارت در کار کردن با ابزارهای ورژن کنترل: این ابزارها امکان تعقیب تغییراتی که در پروژه ایجاد کرده‌اند را به برنامه‌نویسان می‌دهند. به علاوه، همکاری بین تیم توسعه اپلیکیشن با استفاده از این ابزارها، راحت‌تر است. از مهم‌ترین ابزارهای ورژن کنترل می‌توان به گیت و گیت هاب اشاره کرد.
  • تسلط به یک محیط توسعه یکپارچه (IDE): سه IDE که از فلاتر پشتیبانی می‌کنند، عبارتند از:
    • اندروید استودیو
    • ویژوال استودیو کد
    • IntelliJ IDEA

اکثر برنامه‌نویسان فلاتر، اندروید استودیو یا ویژوال استودیو کد را ترجیح می‌دهند.

  • تسلط به Flutter DevTools: برنامه‌نویسان فلاتر برای رفع اشکال برنامه‌هایی که توسعه می‌دهند باید به این ابزار مسلط باشند.
  • آشنایی با ابزارهای طراحی: یکی از وظایف برنامه‌نویسان فلاتر، مشارکت در طراحی اپلیکیشن است. بنابراین، آشنایی با ابزارهای اصلی طراحی مثل اسکچ، ادوبی ایکس دی، فیگما یا فلاتر استودیو، شانس استخدام برنامه نویس فلاتر را بالا می‌برد.
  • تسلط زبان برنامه‌نویسی دارت: همانطور که پیش از این گفتیم، برنامه‌نویسان فلاتر برای توسعه اپلیکیشن‌های قوی و کاربری با استفاده از این SDK، نیازمند تسلط به زبان برنامه‌نویسی دارت هستند.
  • آشنایی با یک زبان برنامه‌نویسی نیتیو: هر برنامه‌نویس فلاتر باید با زبان‌های برنامه‌نویسی نیتیو مثل سوییفت، جاوا، کوتلین یا جاوا اسکریپت، آشنایی داشته باشد.
  • دیگر مهارت‌های سخت مهم در استخدام برنامه نویس فلاتر:
    • دانش بالا در رابطه با رویکردهای مختلف در معماری نرم‌افزار
    • تجربه کار کردن با الگوهای GoF
    • دانش کار کردن با SQL
    • دانش بالا در رابطه با نتورکینگ

مهارت‌های نرم برای برنامه‌نویسی فلاتر

  • مهارت در حل مسئله: هر مهندس نرم‌افزار در طول فرآیند توسعه با مسائل متعددی رو به رو می‌شود. بنابراین، مهارت در حل مسئله، یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که یک برنامه‌نویس فلاتر باید داشته باشد.
  • خلاقیت: توسه‌دهدگان اپلیکیشن بای بتوانند از زوایای مختلفی به یک مسئله نگاه کنند و راه‌حل‌های خلاقانه ارائه دهند.
  • مهارت در کار تیمی: همانطور که در بالا گفتیم، برنامه‌نویسان فلاتر باید در تمامی مراحل توسعه و چرخه حیات اپلیکیشن با دیگر اعضای تیم شامل طراحان، ناظران کیفی، مدیر پروژه و … همکاری نزدیکی داشته باشند.
  • مهارت‌های ارتباطی: از آن‌جایی که برنامه‌نویسان فلاتر به صورت اعضای تیم توسعه اپلیکیشن کار می‌کنند، باید از مهارت‌های ارتباطی قوی برای انتقال پیام‌های خود به دیگران و دریافت متقابل پیام‌ها برخوردار باشند.

چگونه آگهی‌های استخدام برنامه نویس فلاتر را پیدا کنم؟

پیدا کردن آگهی استخدام برنامه نویس فلاتر

شما برای پیدا کردن فرصت‌های شغلی برنامه‌نویسی فلاتر می‌توانید به صفحه «فرصت‌های شغلی» در کاریابی اینترنتی جاب ویژن مراجعه کنید. معتبرترین شرکت‌های ایران، آگهی‌های شغلی خود را در این کاریابی منتشر می‌کنند. برای ارسال رزومه به این آگهی‌های شغلی، ابتدا باید با استفاده از سرویس رزومه ساز آنلاین جاب ویژن، یک رزومه حرفه‌ای برای خود بسازید. سپس می‌توانید با پیدا کردن فرصت‌های شغلی متناسب با توانمندی‌های خود، برای آن‌ها رزومه بفرستید.

همچنین می‌توانید در بخش «توانمندتر شو» در جاب ویژن، تعداد زیادی دوره برنامه‌نویسی را مشاهده کرده و در آن‌ها شرکت کنید. با گذراندن هر دوره، یک مدال به رزومه شما در جاب ویژن اضافه می‌شود که شانس شما برای پیدا کردن کار را افزایش می‌دهد.

به شما توصیه می‌کنیم که برای مشاهده آگهی‌های استخدام جدید در جاب ویژن، در کانال استخدامی این پلتفرم کاریابی محبوب در تلگرام، عضو شوید. همچنین، با عضویت در ربات jobvisionbot@ جدیدترین فرصت‌های شغلی متناسب با رزومه برای شما ارسال خواهند شد.

برای مشاهده آگهی‌های استخدام برنامه نویس تمام زبان‌ها کلیک کنید.

استخدام برنامه نویس فلاتر تهران

برای پیدا کردن آگهی‌های استخدام برنامه نویس فلاتر تهران می‌توانید از فیلتر «شهر» در جاب ویژن، یکی از دو گزینه «تهران-تهران» یا «همه شهرهای تهران» را انتخاب کنید. با کلیک کردن روی دکمه جستجو در مشاغل، فهرستی از آگهی‌های شغلی در شهر تهران به شما نمایش داده می‌شود.

استخدام برنامه نویس فلاتر اصفهان

وجود شرکت‌های متعدد در حوزه فناوری در شهر اصفهان، فرصت‌های شغلی متعددی برای برنامه‌نویسان flutter ایجاد کرده است. برای مشاهده آگهی‌های استخدام برنامه نویس فلاتر اصفهان، فیلتر «شهر» در جاب ویژن را روی گزینه «اصفهان-اصفهان» یا «تمام شهرهای اصفهان» قرار دهید و در میان مشاغل، جستجو کنید.

استخدام برنامه نویس فلاتر دورکاری

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های شغل برنامه‌نویسی فلاتر، به ویژه در شرایطی که در بحران همه‌گیری کووید-۱۹ به سر می‌بریم، امکان دورکاری است. دورکار بودن، مزایای متعددی مثل کاهش هزینه‌های رفت و آمد، صرف‌جویی در وقت و راحتی کار در منزل را به همراه دارد. به علاوه، اکثر سازمان‌های نیازمند برنامه‌نویسان فلاتر در شهرهای بزرگی مثل تهران و اصفهان قرار دارند. شرایط دورکاری، به برنامه‌نویسان ساکن شهرهای کوچک ایران نیز امکان همکاری با این سازمان‌ها را می‌دهد.

شما می‌توانید برای مشاهده آگهی‌های استخدام برنامه نویس فلاتر دورکاری در قسمت «جستجوی پیشرفته» در جاب ویژن، دکمه اسلایدر «امکان دورکاری» را به سمت راست بکشید تا در وضعیت روشن قرار بگیرد. سپس با کلیک کردن روی دکمه «جستجو در مشاغل» فقط فرصت‌های شغلی دورکاری به شما نمایش داده می‌شوند.

جمع‌بندی

فلاتر یک SDK بسیار کامل برای توسعه اپلیکیشن‌های میان-سکویی است. این SDK توسعه یافته به وسیله گوگل به برنامه‌نوسان امکان توسعه اپلیکیشن‌هایی با یک بیس کد برای پلتفرم‌های مختلف مثل اندروید، iOS، دسکتاپ و … را می‌دهد. حقوق برنامه نویس فلاتر نسبتا بالا است و فرصت‌های شغلی متعددی برای این برنامه‌نویسان وجود دارد.

سازمان‌ها می‌توانند با جذب برنامه‌نویسان فلاتر، فرآیند توسعه اپلیکیشن برای سیستم‌های عامل مختلف را بسیار بهینه‌تر و سریع‌تر کنند. یادگیری فلاتر نسبتا برای برنامه‌نویسان آشنا با جاوا و جاوا اسکریپت آسان است و این SDK توسط گوگل پشتیبانی می‌شود.

برنامه‌نویسان فلاتر باید در تمامی مراحل توسعه اپلیکیشن مشارکت داشته باشند و با دیگر اعضای تیم مثل مهندسین تضمین کیفیت و مهندسین UI/UX همکاری کنند. این برنامه‌نویسان باید کدی ساده و خوانا برای هر اپلیکیشن بنویسند و مدام، اطلاعات خود را به‌روز کنند.

برنامه‌نویسان فلاتر باید بتوانند با یک ابزار کنترل نسخه مثل Git، یک محیط توسعه یکپارچه مثل اندروید استودیو، ابزارهای طراحی رابط کاربری مثل اسکچ، زبان برنامه‌نویسی دارت، یک زبان برنامه‌نویسی نیتیو، پایگاه داده SQL و مجموعه‌ای از ابزارهای دیگر کار کنند. همچنین این شغل نیازمند مهارت‌های ارتباطی و توانایی انجام کار تیمی است.

منبع: Altexsoft

نویسنده

دسته بندی :
معرفی مشاغل
بدون دیدگاه