هر آنچه باید درباره کاربرد زبان go، حقوق و بازار کار آن بدانید!

نوشته شده توسط ریحانه اهرابی
زمان مطالعه: 12دقیقه
هر آنچه باید درباره کاربرد زبان go، حقوق و بازار کار آن بدانید!

اگر برنامه‌نویس باشید، به‌احتمال‌زیاد تابه‌حال اسم زبان برنامه نویسی go یا golang را شنیده‌اید. البته به دلیل جوان بودن این زبان برنامه نویسی، هنوز تعداد زیادی برنامه‌نویس go در ایران وجود ندارد؛ بااین‌حال برخی از شرکت‌ها به کاربرد زبان go برای توسعه برنامه‌ها و وب‌سایت‌های خود توجه دارند. به همین دلیل بسیاری از آن‌ها در حال استخدام برنامه نویس go هستند.

در حقیقت به دلیل کم بودن برنامه‌نویسان go، شرکت‌هایی که از این زبان استفاده می‌کنند، حقوق بسیار خوبی برای یک برنامه‌نویس ارشد زبان go نسبت به سایر زبان‌ها، پرداخت می‌کنند. پس اگر شما هم تاکنون، به‌راحتی از کنار این زبان رد شده‌اید و میزان اهمیت و وضعیت بازار کار زبان go و حقوق آن را نمی‌دانید، بهتر است ادامه این مطلب از سایت استخدامی جاب ویژن را از دست ندهید.

زبان برنامه نویسی go چیست؟

مزایای برنامه نویسی go

Go یا Golang یکی از زبان‌های برنامه نویسی (programming languages) منبع باز است که بسیار ساده، مطمئن و کارآمد است. زبان برنامه نویسی go (go programming language) ابتدا در سال 2007 به‌وسیله شرکت گوگل طراحی شد. در آن زمان، گوگل به‌سرعت در حال رشد بود و کدهایی که برای مدیریت زیرساخت‌های آن‌ها استفاده می‌شدند، در حال پیچیده‌تر‌شدن بودند.

به همین دلیل، برخی از مهندسان شرکت گوگل احساس کردند که این پایگاه بزرگ و پیچیده، سرعت آن‌ها را کند می‌کند. این مهندسان تصمیم گرفتند که یک زبان برنامه‌نویسی جدید، ساده و با عملکرد سریع را توسعه دهند.

زبان Go به‌وسیله رابرت گریسمر، راب پایک و کن تامپسون طراحی و در سال 2012 به‌صورت عمومی منتشر شد. این زبان برنامه‌نویسی، به‌سرعت به محبوبیت شگفت‌انگیزی رسید و به یکی از برجسته‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی مدرن تبدیل شد.

به‌طورکلی در معرفی زبان برنامه نویسی گو می‌توان گفت که این زبان برنامه نویسی به‌وسیله شرکت گوگل توسعه‌یافته است و با ویژگی‌ها و امکانات خود، روند کد نویسی را سرعت می‌بخشد.

کاربرد زبان go

کاربردهای زبان go در حوزه‌های مختلف موجب شده است تا امروزه زبان برنامه نویسی گولنگ (golang)، یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی برای توسعه‌دهندگان باشد. از توسعه زیرساخت و برنامه‌نویسی برای سرورهای شبکه تا توسعه بلاک چین، هوش مصنوعی و وب اپلیکیشن، همگی حوزه‌های کاربرد زبان go را شامل می‌شوند. در ادامه به برخی از کاربردهای زبان go اشاره‌شده است.

کاربرد زبان Go در توسعه نرم‌افزارهای تحت وب

زبان Go به دلیل عملکرد بالای خود، برای توسعه نرم‌افزارهای تحت وب بسیار محبوب است. این زبان با ارائه فریم‌ورک‌هایی مانند Gin و Echo، امکان ساخت وب‌سایت‌ها و API های قدرتمند را فراهم می‌کند. سادگی کد نویسی و مدیریت بهتر منابع، باعث شده است تا کاربرد زبان Go برای پروژه‌های وب مقیاس‌پذیر موردتوجه باشد.

کاربرد زبان golang در پردازش هم‌زمان (Concurrency)

یکی از ویژگی‌های برجسته Go پشتیبانی از پردازش هم‌زمان است. با استفاده از Goroutines و Channels، برنامه‌نویسان می‌توانند به‌راحتی کدهایی بنویسند که چندین وظیفه را به‌صورت هم‌زمان اجرا کنند. این کاربرد زبان Go برای برنامه‌هایی که نیاز به پردازش بالا دارند، مانند سیستم‌های توزیع‌شده و سرورهای چت، ایده‌آل است.

کاربرد زبان Go در توسعه ابزارهای خط فرمان (CLI)

زبان Go به دلیل سبک بودن و سرعت‌بالای کامپایل، برای ساخت ابزارهای خط فرمان (CLI) انتخابی عالی است. این ابزارها معمولاً برای اتوماسیون وظایف، مدیریت سیستم یا تعامل با API ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. کتابخانه‌هایی مانند Cobra توسعه این ابزارها را تسهیل می‌کنند.

کاربرد زبان go در سیستم‌های توزیع‌شده

golang به‌طور گسترده در توسعه سیستم‌های توزیع‌شده و مقیاس‌پذیر مورداستفاده قرار می‌گیرد. سرعت‌بالا و مدیریت حافظه مناسب از دلایل موفقیت زبان برنامه نویسی گولنگ در این حوزه است.

پردازش داده و علم داده

زبان‌های برنامه نویسی go و پایتون جزء گزینه‌های موردتوجه برای متخصصان علم داده هستند. هرچند زبان Go به‌اندازه Python در پردازش داده محبوب نیست، اما برای پردازش‌های سریع داده و ساخت سیستم‌های بلادرنگ کاربرد دارد.

کتابخانه‌های قدرتمندی برای تحلیل داده و ارتباط با پایگاه‌های داده موجود است که Go را به گزینه‌ای برای کاربردهای خاص داده محور تبدیل می‌کند. بااین‌حال، انتخاب بین زبان go یا پایتون بستگی به ملزومات پروژه و نظر توسعه‌دهندگان دارد.

مزایای زبان برنامه نویسی go

دلیل اصلی محبوبیت زبان برنامه نویسی golang این است که در مقایسه با سایر زبان‌های برنامه نویسی مانند C، مزیت‌های زیادی دارد. شناسایی بهتر خطاها در زمان اجرا و سرعت بسیار زیاد go، آن را از سایر زبان‌ها مانند Ruby، Node.js و جاوا اسکریپت که ممکن است گاهی نتایج دلخواه را به ارمغان نیاورند، متفاوت کرده است. در ادامه به چند مزیت مهم زبان go اشاره‌شده است.

اجرای آسان

آنچه کاربرد زبان go را دلپذیر می‌کند، اجرای آسان آن است. GoLang یک زبان کامپایلر است؛ یعنی می‌تواند مستقیما کدهایی را که به‌وسیله برنامه‌نویسان نوشته می‌شود، به زبان سیستم و کامپیوتر تبدیل و آن‌ها را اجرا کند.

تفاوت زبان‌های کامپایلری با زبان مفسری در این است که کدهایی که به زبان کامپایلری نوشته‌شده‌اند به‌صورت یکجا به‌وسیله سیستم ترجمه‌شده و اجرا می‌شوند؛ اما در زبان مفسری، کدها خط به خط ترجمه و اجرا می‌شوند. مزیت زبان کامپایلری در اجرای آسان‌تر کدها و سرعت بالاتر آن است.

استخدام

یادگیری آسان

یکی دیگر از دلایل کاربرد زبان go یادگیری آسان آن است. استفاده از زبان برنامه نویسی Go برای برنامه نویسان نرم‌افزار درصورتی‌که تسلط کافی به زبان‌های C یا جاوا داشته باشند، بسیار راحت است. در این زبان، کلیدواژه‌ها و سینتکس‌ها (syntax) ممکن است کمی متفاوت باشند.

بااین‌حال، زبان گولنگ رویکردی مشابه زبان C دارد که برنامه نویسان در زمان کوتاهی با آن آشنا می‌شوند. با شرکت در دوره‌های آموزش زبان go می‌توانید با مفاهیم و نحوه کد نویسی با این زبان آشنا شوید. برای شروع می‌توانید در دوره‌های آموزش زبان برنامه نویسی go رایگان که برخی از سایت‌ها ارائه می‌دهند، شرکت کنید.

قابلیت انجام چندین تسک هم‌زمان

زبان برنامه نویسی go، دارای گوروتین (Goroutines) است. گوروتین‌ها توابعی هستند که می‌توانند هم‌زمان و مستقل اجرا شوند؛ به همین دلیل این زبان، توانایی اجرا و پشتیبانی‌ هم‌زمان دارد. گوروتین‌ها تنها 2 کیلوبایت حافظه را اشغال می‌کنند که در صورت نیاز به اجرای چندین فرآیند، عملکرد آن را بسیار راحت می‌کند.

توابع گوروتین در go، برعکس توابع زبان جاوا هستند که برای اجرا، حافظه زیادی را اشغال می‌کنند. ازنظر فنی، برنامه‌نویسان go می‌توانند میلیون‌ها گوروتین را بدون اشکال در سیستم اجرا کنند.

داشتن کتابخانه استاندارد هوشمند

کاربران Go بدون نیاز به توسعه یا یادگیری کتابخانه‌های پیچیده، می‌توانند کارهای زیادی با این زبان انجام دهند. کتابخانه استانداردی که همراه زبان go وجود دارد، زیاد پیچیده نیست و خطاهای ناشی از نامتعارف بودن نام توابع را کاهش می‌دهد. با استفاده از کتابخانه استاندارد go، کارهایی را که نیاز به کدهای پیچیده در زبان‌های دیگر دارند، می‌توان با یک خط کد از طریق این زبان انجام داد.

پشتیبانی شرکت گوگل

بدیهی است که شرکت گوگل به این زودی‌ها اهمیت چشم‌گیر خود را در صنعت از دست نمی‌دهد و تقریباً غیرممکن است که در آینده‌ نزدیک در فضای موتورهای جستجوگر رقیبی پیدا کند. زبان برنامه نویسی go به‌وسیله شرکت گوگل و مهندسان آن طراحی‌شده است. درنتیجه، گوگل از این زبان پشتیبانی می‌کند و همین امر مزیت بسیار بزرگی برای برنامه‌نویسان golang محسوب می‌شود.

معایب زبان برنامه نویسی go

بدیهی است که هر زبان برنامه نویسی، علاوه بر مزایایی که دارد، دارای معایبی هم هست. زبان go هم از این قاعده مستثنا نیست و به دلیل آن‌که یک ‌زبان جدید و جوان است، می‌توان گفت که هنوز جای پیشرفت‌های زیادی دارد و مشکلات و معایب خاص خود را برای برنامه نویسان به همراه می‌آورد. در ادامه به برخی از معایب زبان برنامه نویسی golang اشاره می‌کنیم.

سادگی بیش‌ازحد

یکی از مزایای اصلی زبان Go، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف آن‌هم محسوب می‌شود. درست است که golang یک زبان آسان است؛ اما همین موضوع، عدم تنوع را با خود به همراه دارد. این زبان با سادگی خود، فضا را برای کد نویسی بی‌نظم باز می‌کند و می‌تواند برای پروژه‌های بزرگ به یک مانع جدی تبدیل شود.

رزومه ساز

جدید بودن

go هنوز هم یک زبان جوان محسوب می‌شود. این بدان معناست که از جهات مختلف نمی‌تواند با برخی از زبان‌های قدیمی‌تر مانند جاوا که مجموعه عظیمی از کدهای ساخته‌شده و کتابخانه‌های جدید دارند، رقابت کند. درست است که Go از زبان‌های هم سن خود پیشرفته‌تر است؛ اما هنوز ازنظر پشتیبانی کتابخانه‌ها راه طولانی‌ای در پیش دارد.

عدم محبوبیت کافی بین برنامه‌نویسان

زبان go هنوز نتوانسته است محبوبیت زیادی برای خود در جهان پیدا کند. این در حالی است که زبان جاوا اسکریپت به یک زبان برنامه نویسی پیچیده معروف است. همچنین زبان پایتون در دنیای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها جایگاه خوبی پیداکرده است. این در حالی است که شرکت‌های رقیب گوگل ممکن است در سرمایه‌گذاری و کاربرد زبان go که متعلق به رقیب آن‌ها است، مردد بمانند.

چه شرکت‌های معروفی از زبان برنامه نویسی goalng استفاده می‌کنند؟

شرکت هایی که از زبان برنامه نویسی go استفاده می کنند

در اینجا به برخی از شرکت‌های بزرگی که از زبان go استفاده می‌کنند، اشاره می‌کنیم.

  • گوگل: گوگل کروم و گوگل ارث (google earth) با این زبان طراحی‌شده‌اند. همچنین، یوتیوب و موتور گوگل اپ (google app engine) از زبان go استفاده می‌کنند.
  • Uber: یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌هایی که از Golang استفاده می‌کند، Uber است. اوبر از این زبان برای پیدا کردن لوکیشن کاربران و ارائه محصولات استفاده می‌کند.
  • Dropbox: دراپ باکس یکی از پیشروان خدمات محاسبات ابری است که از Golang استفاده می‌کند. Dropbox به این زبان نیاز دارد تا سیستم‌های خود را به شیوه‌ای کارآمدتر مقیاس بندی کند.
  • Soundcloud: به دلیل تایپ استاتیک و کامپایل سریع زبان Go، توانایی انجام تجزیه‌وتحلیل استاتیک در زمان مناسب برای این اپلیکیشن فراهم‌شده است.
  • Dailymotion: دیلی موشن یک وب‌سایت پخش ویدئو است. استفاده از زبان go امکان انجام تعداد زیادی اتوماسیون را برای این وب‌سایت فراهم کرده است.

مطلب مرتبط: موقعیت های استخدام برنامه نویس گو

وضعیت بازار کار زبان go

امروزه تعداد زیادی از شرکت‌ها، به دنبال برنامه‌نویسانی هستند که با کاربرد زبان Go آشنایی داشته باشند؛ زیرا هم‌اکنون، برخی از این شرکت‌ها، برنامه‌ها یا وب‌سایت‌هایی را که تا قبل از این با زبان ++C یا جاوا نوشته می‌شدند، با Golang توسعه می‌دهند.

زبان برنامه نویسی گولنگ برای انجام پروژه‌های کوچک، بسیار کارآمد است و پیش‌بینی می‌شود که در آینده، تقاضا برای برنامه‌نویس go افزایش یابد. همچنین به دلیل کم بودن تعداد برنامه نویسان Golang، بازار کار آن رقابتی نیست. به شکلی که برنامه‌نویسان سطح متوسط و ارشد go، معمولا حقوق بسیار بالایی دریافت می‌کنند.

به‌طورکلی، می‌توان گفت که زبان گولنگ پیشرفت شغلی امیدوار‌کننده‌ای دارد. بدون شک در سال‌های آینده، بازار کار زبان go رونق بسیار زیادی خواهد داشت؛ بنابراین اگر شما هم به این زبان علاقه دارید، بهتر است از همین‌الان یادگیری آن را شروع کنید.

هم‌اکنون فرصت‌های شغلی متعددی در سایت استخدام آنلاین برای برنامه‌نویس go وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید به‌صورت رایگان رزومه‌ خود را برای آن‌ها ارسال کنید.

چه مشاغلی نیاز به برنامه نویسی go دارند؟

حوزه فعالیت برنامه‌نویسان golang می‌تواند گسترده باشد. این افراد می‌توانند تحت عناوین شغلی مختلفی فعالیت کنند. مهندسان داده و مدیران پایگاه داده ممکن است از زبان Go در مشاغل خود استفاده کنند.

همچنین اغلب برنامه‌نویسان go را مهندسان نرم‌افزار در تیم‌های بک‌اند تشکیل داده‌اند. توسعه‌دهندگان وب‌سایت‌ها و توسعه‌دهندگان ابری (cloud developers) هم زبان برنامه نویسی Golang را همراه با زبان‌های دیگر به کار می‌گیرند.

حقوق برنامه‌نویس goalng در ایران چقدر است؟

حقوق برنامه نویس go

برای آن‌که به‌طور دقیق‌تری به درآمد این برنامه‌نویسان نگاهی بیندازیم، خلاصه‌ای از گزارش حقوق و دستمزد جاب ویژن 1403 را در اینجا برای شما شرح می‌دهیم. در این گزارش، بین 58 نفر از برنامه نویسان go در ایران، نظرسنجی‌ای صورت گرفته است و میانگین حقوق آن‌ها در شهر تهران گزارش‌شده است. برای شهرهای دیگر ایران متأسفانه آماری در دسترس نیست.

شغل کمترین حقوق در سال 1403 میانگین حقوق در سال 1403 بیشترین حقوق در سال 1403
برنامه‌نویس go 18.8 میلیون تومان 44.2 میلیون تومان 75 میلیون تومان

ستون اول این جدول یعنی کمترین حقوق، نشان‌دهنده آن است که 10 درصد افراد حاضر در این نظرسنجی، حقوقی کمتر از 18.8 میلیون تومان دریافت می‌کنند. همچنین ستون بیشترین حقوق، به این معنا است که 10 درصد از افرادی که در نظرسنجی شرکت کرده‌اند، ماهیانه بالاتر از 75 میلیون تومان درآمد دارند.

وظایف و مسئولیت‌های شغلی برنامه‌نویس go

تمرکز اصلی یک برنامه‌نویس go، همکاری با سایر اعضای تیم برای طراحی زیرساخت‌ها و حل مشکلات کیفیت محصول است. در اینجا، به برخی از مهم‌ترین وظایف یک برنامه‌نویس golang اشاره‌کرده‌ایم که برای اغلب کارفرمایان بسیار مهم هستند:

  • همکاری با سایر برنامه‌نویسان برای طراحی، توسعه، تست، انتشار و بهبود خدمات
  • حفظ استانداردها، شیوه‌ها و اصول توسعه
  • ساخت نرم‌افزارهای مقیاس‌پذیر و قابل نگهداری
  • نوشتن کدهای مقیاس‌پذیر، قوی، قابل‌آزمایش و کارآمد
  • طراحی لایه‌های مختلف برنامه‌ها
  • اجرای اقدامات امنیتی و حفاظت از داده‌ها
  • توسعه اجزای مختلف پایگاه داده مانند ذخیره‌سازی، کوئری‌ها و محرک‌ها (triggers)

برای مشاهده فرصت های استخدام برنامه نویس go کلیک کنید.

زبان go یا پایتون؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی شی‌ءگرا است که خوانایی، سادگی و تایپ پویایی دارد و آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای توسعه سریع برنامه‌ها تبدیل کرده است. همچنین، پایتون یکی از سریع‌ترین زبان‌های برنامه نویسی است و به خطوط کدهای بسیار کمی نیاز دارد.

بسیاری از برنامه نویسان ممکن است در ابتدای راه مطمئن نباشند که کدام زبان برنامه نویسی برای یادگیری آن‌ها بهتر است. به همین دلیل در ادامه چندین تفاوت کلیدی go و پایتون را برای شما شرح داده‌ایم تا با ذهنی بازتر بتوانید تصمیم‌گیری کنید.

برای مبتدیان برنامه نویسی زبان پایتون بهتر است یا golang؟

پایتون برای برنامه نویسان مبتدی بسیار بهتر از زبان برنامه نویسی go است. آموزش Go برای مبتدیان امکان‌پذیر است؛ اما بسیاری از ویژگی‌ها و کاربردهای زبان go به‌وسیله برنامه نویسان حرفه‌ای بهتر درک می‌شود. دلایلی که زبان پایتون برای مبتدیان بهتر است، عبارت‌اند از:

  • به زبان انگلیسی راحت خوانده می‌شود.
  • سرعت آن برای یک فرد مبتدی، خوب است.
  • برای هر پروژه‌ای که یک برنامه‌نویس مبتدی بخواهد آن را انجام دهد، کارآمد است.

برای برنامه نویسان حرفه‌ای یادگیری کدام زبان بهتر است؟

زبان برنامه نویسی go برای برنامه نویسان حرفه‌ای که می‌خواهند زبان دیگری یاد بگیرند، بهتر از پایتون است؛ زیرا کد نویسی و خواندن آن ساده است و بسیار سریع‌تر از کد پایتون اجرا می‌شود. همچنین در go برعکس پایتون، هیچ‌گونه سردرگمی‌ای برای استفاده از نسخه‌های مختلف آن وجود ندارد.

زبان گولنگ برای انجام پروژه‌های بزرگ بسیار کارآمد است. درنتیجه، اگر یک برنامه‌نویس مجرب هستید، زبان برنامه نویسی گولنگ یک زبان عالی، آسان و مفید برای شما است.

کدام زبان برنامه نویسی آینده بهتری دارد؟ زبان go یا پایتون؟

می‌توان حدس زد که آینده زبان برنامه نویسی go کمی بهتر از پایتون است. بااین‌حال، پایتون هنوز در مسیر پیشرفت و رشد زیادی قرار دارد و در آینده‌ نزدیک هیچ‌کدام از این دو زبان، قدیمی و غیرقابل استفاده نخواهند شد.

به‌طورکلی، می‌توان گفت ازآنجایی‌که شرکت گوگل تا سال‌های زیادی پابرجا خواهد ماند، زبان golang با داشتن نام تجاری گوگل و ویژگی‌های کارآمد و آسان آن، آینده روشن‌تری نسبت به زبان پایتون دارد. از تفاوت‌های دیگری که این دو زبان با یکدیگر دارند، می‌توان به‌طور خلاصه به موارد زیر اشاره کرد:

  • در برنامه نویسی با زبان go، می‌توان هم‌زمان چند تسک را باهم انجام داد؛ درصورتی‌که در پایتون، هیچ مکانیسم هم‌زمانی داخلی وجود ندارد.
  • کاربرد زبان go برای برنامه نویسی سیستم (system programming) ایده‌آل است؛ درحالی‌که پایتون، یک زبان رایج برای حل مشکلات علم داده (data science) است.
  • محیط برنامه نویسی go از وراثت (inheritance) پشتیبانی نمی‌کند؛ درحالی‌که پایتون قابلیت وراثت دارد. (وراثت به این معناست که یک کلاس در محیط برنامه نویسی، می‌تواند ویژگی‌ها و روش‌های کلاس دیگر را به ارث ببرد.)

چگونه برنامه‌نویس go شویم؟

چگونه برنامه نویس go شویم

آموزش زبان Go برای افرادی که با زبان C آشنایی دارند، نسبتاً آسان است. همچنین افرادی که ابتدای راه برنامه‌نویسی هستند و قصد یادگیری زبان go را دارند، بهتر است تمام مراحل و راه‌هایی را که باید برای تسلط به این زبان طی کنند، از قبل بدانند. به همین دلیل در ادامه، این مراحل را برای شما با جزئیات شرح داده‌ایم تا مسیر یادگیری و شغلی بهتری را برای خود بسازید و در انتها، به‌راحتی بتوانید به‌عنوان برنامه نویس go استخدام شوید.

اصول اولیه زبان go را بیاموزید

برای تبدیل‌شدن به یک برنامه‌نویس Go، باید درک کاملی از این زبان و سینتکس‌های آن (syntax) داشته باشید. برای این کار می‌توانید با خودآموزی و نصب زبان شروع کنید یا در دوره‌های آنلاین آموزش زبان برنامه نویسی go رایگان یا پولی شرکت کنید.

مسیر یادگیری تا حد زیادی به میزان تجربه‌ شما بستگی دارد. اگر کاملاً با برنامه نویسی آشنا هستید، یادگیری go برای شما آسان خواهد بود. از طرف دیگر، مبتدیان برنامه نویسی بهتر است با اصول اولیه مانند نام فایل‌ها، کلمات کلیدی و شناسه‌ها شروع کنند.

اگر از قبل تجربه برنامه نویسی دارید، توصیه می‌شود Go را از ابتدا یاد بگیرید؛ زیرا این زبان بر اساس مدلی متفاوت از زبانی که قبلاً استفاده می‌کردید ساخته‌شده است و با برنامه‌نویسی‌های شی‌ءگرای دیگر متفاوت است.

در یادگیری کتابخانه‌ها و سایر ابزارهای Golang حرفه‌ای شوید

پس از آشنایی با اصول اولیه و کاربرد زبان go، باید به سراغ کتابخانه‌ها و ابزارهایی بروید که استفاده از Go را آسان‌تر می‌کنند. اغلب شرکت‌ها انتظار دارند که به‌عنوان یک برنامه‌نویس، به فریم‌ورک‌ها، کتابخانه‌ها و دیتابیس‌های زبان گولنگ مسلط باشید. این سه مورد از مهم‌ترین مواردی هستند که باید در ابتدای راه بیاموزید.

تست کردن با زبان Go را بیاموزید

تست در برنامه نویسی مهارت مهمی است که اکثر برنامه نویسان باید با آن آشنا باشند. فرآیند اجرای یک برنامه باهدف یافتن خطا را تست می‌گویند. در حقیقت برای اینکه یک نرم‌افزار خوب کار کند، باید فاقد خطا باشد و اگر تست با موفقیت انجام شود، تمام خطاها را از نرم‌افزار حذف می‌کند.

به‌عنوان یک برنامه‌نویس Go، شما در حال تولید محصولات برای دنیای واقعی هستید؛ بنابراین باید محصولات خود را برای استفاده و اطمینان بخشی از آن‌ها تست کنید.

الگوهای برنامه نویسی go را درک کنید

معمولا کارفرمایان انتظار دارند که کارجویان با الگوهای طراحی زبان golang آشنا باشند. الگوی طراحی، یک راه‌حل کلی و تکرار‌شونده برای یک مشکل رایج در طراحی نرم‌افزار است.

اگر برنامه‌نویس هستید، ممکن است با الگوهای طراحی آشنا باشید؛ بنابراین می‌توانید یادگیری آن‌ها را با زبان Go به‌راحتی شروع کنید؛ اما اگر مبتدی هستید، بهترین راه برای یادگیری آن، برنامه نویسی و انجام پروژه‌های مختلف است.

پروژه‌های عملی انجام دهید

هنگامی‌که این مراحل را پشت سر گذاشتید، نمونه کارهایی را برای قرار دادن در رزومه خود ایجاد کنید. با این کار، کارفرماها تجربه واقعی کار با Golang را در شما می‌بینند. همچنین، ثابت‌شده است که بهترین راه برای تسلط بر زبان برنامه نویسی go، ساخت محصولات کارآمد با آن است؛ بنابراین هرچه بیشتر پروژه انجام دهید، بیشتر می‌آموزید.

سؤالات مصاحبه برنامه نویسی go را از قبل تمرین کنید

ایجاد آمادگی قبلی برای سؤالات یک مصاحبه شغلی به شما کمک می‌کند تا برای مصاحبه آماده شوید و استرس کمتری داشته باشید. برخی از سؤالات متداول برای مصاحبه شغلی برنامه‌نویس go عبارت‌اند از:

  • گوروتین (goroutin) چیست و چگونه مانع آن می‌شوید؟
  • چگونه می‌توان نوع متغیر را در زمان اجرا بررسی کرد؟
  • چگونه رشته‌ها (strings) را در Go به هم متصل می‌کنید؟
  • Go 2 چیست؟

در انتهای تمام مراحلی که در بالا به آن اشاره کردیم، باید همواره به خاطر داشته باشید که برای موفقیت در هر شغلی، هرچه بیشتر تجربه کسب کنید و پروژه‌های بزرگ‌تری انجام دهید، پیشرفت بیشتری خواهید کرد و رزومه قوی‌تری برای خود خواهید ساخت. در یادگیری زبان برنامه نویسی go، نقطه شروع یادگیری تا حد زیادی به دانش پایه‌ای شما بستگی دارد؛ اما توصیه می‌شود که از ابتدایی‌ترین مراحل یادگیری این زبان شروع کنید.

جمع‌بندی

زبان go یا golang یک زبان برنامه نویسی شی‌ءگرا است که به‌وسیله شرکت گوگل در سال 2012 وارد بازار شده است. این زبان در سال‌های اخیر محبوبیت خوبی پیداکرده است. پیش‌بینی می‌شود که در آینده، رشد چشمگیری داشته باشد و بسیاری از برنامه‌نویسان و شرکت‌های بزرگ به استفاده از این زبان روی بیاورند. بازار کار زبان go، به دلیل کم بودن برنامه‌نویسان این حوزه، رقابتی نیست و برای افرادی که به این زبان تسلط کافی دارند، بسیار مناسب است. همچنین حقوق دریافتی یک برنامه‌نویس متوسط یا ارشد go، به دلیل کم بودن این افراد، نسبتاً بالا است.

در این مقاله ضمن معرفی زبان برنامه نویسی گو، به کاربرد زبان go در حوزه‌های مختلف و مزایا و معایب زبان go اشاره کردیم. برای مشاهده فرصت‌های شغلی برنامه‌نویس go، می‌توانید سری به سایت کاریابی آنلاین جاب ویژن بزنید و این موقعیت‌های شغلی را در هر شهری از ایران مشاهده کنید. همچنین می‌توانید به‌صورت رایگان، برای آن‌ها رزومه‌ خود را ارسال کنید. همچنین برای ساخت رزومه، می‌توانید از رزومه ساز آنلاین جاب ویژن کمک بگیرید.

نویسنده

  • ریحانه اهرابی

    من ریحانه، فارغ التحصیل رشته مهندسی شیمی از دانشگاه شریف هستم و از همان زمان عاشق نویسندگی و فعالیت در نشریه‌های مختلف دانشگاه بودم. به همین دلیل بعد از فارغ التحصیلی، علایقم را دنبال کردم و در حوزه تولید محتوا مشغول به کار شدم. بعد از یک سال فعالیت در این حوزه توانستم با اصول سئو آشنا شده و مسیر خود را به فعالیت در حوزه سئو تغییر بدهم. هم اکنون به عنوان کارشناس سئو فعالیت می‌کنم و عاشق حوزه شغلیم هستم.

دسته بندی :
معرفی مشاغل
بدون دیدگاه