رزومه مهندس عمران چه ویژگیهایی دارد؟
رزومه، ویترین شما در برابر کارفرما است. با نوشتن یک رزومه حرفهای میتوانید به مصاحبههای کاری بیشتری دعوت شوید و شانس خود را برای کسب شغل موردنظر افزایش دهید. در این مقاله، به شما خواهیم گفت که نحوه نوشتن رزومه مهندس عمران چگونه است و چه نکاتی باید در هنگام رزومه نویسی در نظر گرفته شود.
همچنین، یک نمونه رزومه کاری شرکت عمرانی را بررسی خواهیم کرد تا با فرمت و محتواهای مناسب برای این نوع رزومه بیشتر آشنا شوید. با ما همراه باشید تا با ترفندهای لازم و نکات مهم رزومه نویسی آشنا شوید.
اهمیت رزومه مهندس عمران در یافتن شغل
مهندس عمران یکی از تخصصهای مهم و حیاتی در حوزه مهندسی است که به طراحی، ساخت و نگهداری از زیرساختهای فیزیکی و طبیعی میپردازد. اگرچه این حرفه یکی از مشاغل بسیار مهم در بازار کار کشور است، اما کاریابی در این حوزه تااندازهای دشوار و زمانبر است.
ایران جزء کشورهای دارای بیشترین تعداد فارغالتحصیلان رشته مهندسی عمران است. این بدان معنا است که تعداد بسیار زیادی از رزومه مهندس عمران برای آگهیهای شغلی این حوزه ارسال میشود؛ بنابراین، رزومه اولین و گاهی تنها فرصت شما برای ایجاد یک تأثیر اولیه قوی روی کارفرمایان است.
این سند کوتاه و مختصر به شما این امکان را میدهد که تجربیات، مهارتها و دستاوردهای خود را به شیوهای سازماندهی شده و جذاب ارائه کنید. در ادامه، برخی از دلایل اصلی برای نوشتن یک رزومه حرفه ای آورده شده است:
ایجاد اولین تأثیر
کارفرمایان معمولاً در همان چند ثانیه ابتدایی تصمیم میگیرند که آیا نمونه رزومه شما ارزش مطالعه بیشتر را دارد یا خیر. رزومهای که بهخوبی نوشته و سازماندهی شده باشد، میتواند بهسرعت توجه کارفرما را جلب کند.
لینک مرتبط: استخدام مهندس عمران فوری کار
نمایش تجربیات
رزومه به شما این فرصت را میدهد که مهارتها و تجربیات خود را به شیوهای منظم و متناسب با نیازهای شغلی موردنظر به نمایش بگذارید. این مستند به کارفرما نشان میدهد که شما دارای تخصصها و تجربیات لازم برای انجام وظایف شغلی موردنظر هستید.
نمایش تواناییهای ارتباطی با نوشتن رزومه مهندس عمران
نحوه نوشتن رزومه نشاندهنده تواناییهای شما درزمینههای مختلف ازجمله تواناییهای ارتباطی و سازماندهی است. یک رزومه حرفه ای باید اطلاعات شما را به شیوهای شفاف و منظم ارائه کند. این امر نشاندهنده مهارتهای ارتباطی و سازماندهی شما است.
نکات مهم رزومه نویسی عمران
شکی نیست که نمونه رزومه مهندس عمران بهجای شما با کارفرما صحبت میکند. اگر همین الآن روبروی کارفرما نشسته بودید، تمایل داشتید چه مواردی را با او در میان بگذارید؟ آیا غیرازاین است که هرچه بیان کنید، در راستای اثبات توانمندیهای شما در حوزه تخصصی خود یعنی «مهندسی عمران» است؟
با رعایت نکات رزومه نویسی، میتوانید خود را به بهترین شکل ممکن به کارفرمایان معرفی کنید. در ادامه، با توجه به مطلب منتشرشده در سایت zety، برخی از نکات مهم رزومه نویسی عمران را بیان خواهیم کرد.
مطلب مرتبط: آشنایی با شغل و شرایط استخدام مهندس عمران
1. انتخاب فرمت استاندارد برای رزومه مهندس عمران
به نظر شما مهمترین ویژگی یک رزومه حرفه ای چیست؟ پاسخ این سوال، «داشتن یک چهارچوب و استاندارد مشخص» است. در حقیقت یکی از نکات مهم رزومه نویسی، رعایت فرمت استاندارد رزومه مهندس عمران است. چنانچه فرمت استاندارد رزومه را رعایت نکنید، هراندازه هم توانمند بوده و حرفی برای گفتن داشته باشید، رزومه شما دیده نمیشود.
یک ساختمان خوب، باید فونداسیون محکمی داشته باشد؛ فرمت استاندارد، درواقع همان فونداسیون رزومه شما است. فرمت استاندارد در یک نمونه رزومه کاری شرکت عمرانی باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- دارای بخشهای مختلف است.
- با آخرین تجارب کاری شما شروع میشود.
- با فونت استاندارد، اندازه مناسب، سر تیترهای (Headings) مشخص، در 1 الی 2 صفحه و با فضای سفید کافی نوشته میشود.
- فرمت فایل استاندارد (پیدیاف) دارد.
درگذشته فایلهای با فرمت PDF چندان شناختهشده نبودند و اغلب افراد نمونه رزومه خود را بهصورت فایل Word ارسال میکردند. این در حالی است که فایل ورد در سیستمهای مختلف ممکن است به شکل متفاوتی دیده شود؛ بنابراین، هراندازه هم برای قالب استاندارد رزومه و فونت زیبای آن زمان صرف کنید، ممکن است کارفرما آن را به شکلی که شما ساختهاید نبیند. این در حالی است که فایلهای پیدیاف در تمام سیستمها به شکلی مشابه دیده میشوند.
فراموش نکنید که رزومههای حرفه ای در انواع بانک رزومه مهندس عمران دارای بخشهای مختلفی هستند. تقسیم رزومه کاری به بخشهای مختلف موجب افزایش خوانایی رزومه شما میشود. در یک رزومه حرفه ای معمولا بخشهای زیر قابلمشاهده هستند:
- سربرگ رزومه
- بخش درباره من یا خلاصه رزومه
- بخش سوابق تحصیلی
- سوابق کاری
- مهارتهای فنی و نرم
2. نحوه نوشتن رزومه مهندس عمران: بخش سربرگ رزومه
نوشتن نام و نام خانوادگی، شماره موبایل در دسترس، آدرس ایمیل کاری و آدرس صفحه لینکدین در هر رزومهای الزامی است. همچنین اگر دارای نمونه کار هستید، بهتر است لینک نمونه کارهای خود را در بخش نمونه کارها قرار دهید. سایر اطلاعاتی که در یک رزومه حرفه ای نوشته میشوند، عبارتاند از:
- وضعیت تأهل
- جنسیت
- وضعیت نظاموظیفه
- شهر محل سکونت
- آدرس
- تاریخ تولد
- حقوق درخواستی
- شماره ثابت
- گروه شغلی موردعلاقه
3. بخش درباره من در رزومه مهندسی عمران
فرض کنید ۳۰ ثانیه فرصت دارید تا با مدیرعامل شرکت رؤیایی خود صحبت کرده و او را قانع کنید تا شما را استخدام کند. آیا درباره تمام جزئیات شغلهای قبلی خود با او صحبت میکنید؟ در زمان ارسال درخواست همکاری، مدیرعامل شرکت رؤیایی شما رزومه دریافتی از کارجویان مختلف را بررسی میکند.
در حقیقت کارفرماها هرروز هزاران رزومه را دریافت میکنند و اغلب آنها بدون اینکه تا آخر خوانده شوند، رد میشوند. اینجا است که بخش «خلاصه» یا «درباره من» در رزومه مهندس عمران میتواند وجه تمایزی بین شما و سایر کارجویان ایجاد کند.
اگر سابقه کاری زیاد و تجارب درخشانی دارید، میتوانید در این بخش بهصورت خلاصه به فعالیتهای پیشین خود اشارهکنید. اگر تازه فارغالتحصیل هستید و تجربه کاری ندارید، میتوانید در این بخش اشتیاق خود را به کار کردن در حوزه عمران و ساختوساز به کارفرما نشان دهید. در ادامه به یک نمونه درست و یک نمونه غلط برای نوشتن این بخش اشاره میکنیم:
نمونه نادرست:
یک مهندس عمران فعال، در جستجوی موقعیتهای تازه در یک سازمان بزرگ و جای رشد بسیار هستم. دارای توانمندیهای زیاد و انگیزه بالایی در حوزه مدیریت پروژه، اتوکد و طراحی ساختمان هستم.
این رزومه مهندس عمران به مهارتها و دستاوردها به شکلی که قابلاندازهگیری باشند، اشاره نکرده است؛ اما نمونه درست رزومه مهندس عمران را در ادامه میبینید که بهخوبی توانسته است به مهارتهای قابلاندازهگیری خود اشاره کند:
نمونه درست:
من یک مهندس عمران با ۵ سال سابقه کار و دارای مهارتهای حل مسئله و دقت در جزئيات هستم. علاقهمند به اثبات مهارتهای خود در حوزه مدیریت پروژه و طراحی، در راستای بهبود کیفیت و معیارهای زمان و هزینه در مهندسی ساختوساز هستم. در شرکت … توانستم یک پروژه … میلیاردی را با ۱۰ درصد پایینتر از بودجه تعریفشده و طبق مشخصات درخواستی، به اتمام برسانم.
4. بخش سوابق تحصیلی
شکی نیست که برای نوشتن رزومه مهندس دفتر فنی، مهندس ناظر و…، باید به تحصیلات خود اشارهکنید. در بخش سوابق تحصیلی رزومه مهندس عمران به موارد زیر اشارهکنید:
- مقطع تحصیلی
- رشته تحصیلی
- نام مرکز آموزشی یا دانشگاه
- معدل
- سال شروع / سال پایان
فراموش نکنید که بهترین کارجوها به دستاوردهای مختلف خود مانند جوایز و افتخارات، پروژهها و تجربیات آکادمیک، کتابها و مقالات و فعالیتهای داوطلبانهای که در دوران تحصیل خود انجام دادهاند، اشاره میکنند.
فرض کنید با یک موقعیت شغلی برخورد کردهاید که در آن به مهارت کار با نرمافزار AutoCad، طراحی بر اساس عملکرد سازهها و دقت در جزئیات اهمیت زیادی دادهشده است. به نظر شما کدامیک از دو رزومهای که در ادامه به آن اشارهکردهایم، شانس پذیرش بالاتری دارند؟
نمونه نادرست:
مدرک لیسانس
دانشگاه تهران، از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵
معدل ۱۷
این رزومه شاید این تصور را ایجاد کند که فرد علاقهای به رشته تحصیلی خود نداشته است. توجه کنید که شما باید علاقه خود را به مهندسی عمران در تمام رزومه خود، حتی بخش سوابق تحصیلی به نمایش بگذارید. نکته مهم دیگر این است که بهتر است کارآموزی دانشگاه را در این بخش ننویسید و آن را در بخش سوابق کاری ذکر کنید.
نمونه درست:
مدرک لیسانس مهندسی عمران
دانشگاه تهران، از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵
بالاترین نمره کلاس در درس طراحی بر اساس عملکرد سازهها
گذراندن دوره آنلاین آموزش نرمافزار اتوکد
معرفیشده از طرف ۳ استاد در دانشگاه بهعنوان فردی با ذهنیت جزئینگر و ریزبینی بالا
این رزومه دقیقاً هر آنچه را که کارفرما به دنبال آن است، نشان میدهد.
5. سوابق شغلی در رزومه مهندس عمران
در بخش سوابق شغلی بهتر است بهصورت تیتروار به تجارب پیشین و دستاوردهای خود در شغلهای قبلی اشارهکنید. توجه داشته باشید که یک رزومه یکسان را برای تعداد زیادی از کارفرمایان ارسال نکنید؛ چراکه هر کارفرما در آگهی استخدامی خود به موارد متفاوتی اشاره میکند. دقت در نیازمندیهای خاص هر کارفرما و نوشتن آنها در رزومه ارسالی به آن کارفرمای خاص، میتواند شما را از سایر کارجوها متمایز کند.
نمونه نادرست:
هنوز سابقه کار ندارم و به دنبال یک موقعیت شغلی عالی میگردم. سایر سوابق کاری من درزمینه تعمیر دوچرخه و باریستای کافیشاپ هستند.
نحوه نوشتن رزومه به شکلی که در بالا آمده است، کاملا غیرحرفه ای است. حتی اگر سابقه کاری ندارید، بازهم میتوانید توجه کارفرما را به رزومه خود جلب کنید. از فعالیتهای داوطلبانه، پروژههای عملی و دورههای کارآموزی که گذراندهاید، در این بخش صحبت کنید؛ نیاز به یادآوری نیست که باید همه این تجربهها را به صورتی بیان کنید که نشاندهنده مهارتهای قابلاندازهگیری و اثباتشده شما باشند.
نمونه درست:
از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸:
– ارائه مشاوره به یک تیم داوطلب برای احداث پل در یک روستای دورافتاده کشور
– سرپرستی یک تیم برای طراحی زمینبازی محله و مدیریت پروژه ساخت با بودجه … میلیون تومان
کارآموزی مهندسی عمران
تابستان سال ۱۳۹۶:
– یادگیری اتوکد و طراحی ۱۷ طرح ساختوساز
– همکاری با سرپرستان و سایر مهندسان عمران در پروژه ساخت ساختمان با … میلیون تومان بودجه تعریفشده
لینک مرتبط: آگهی استخدام مهندس عمران
6. بخش مهارتهای فنی و نرم
اشاره به مهارتهای نرم و مهارتهای کلیدی مهندسی عمران میتواند به کارفرما نشان دهد که شما در حوزه کاری خود فردی توانمند هستید. شما باید به چند مهارت کلیدی که میدانید برای کارفرما مهم هستند و در آگهی ذکرشده است، اشارهکنید. به نمونه رزومههای درست و غلط زیر که برای آگهی استخدام مهندس عمران ارسالشدهاند، توجه کنید:
نمونه نادرست:
مهارتهای مهندسی عمران: حل مسئله، توجه به جزئيات، مهارت ارتباط بین فردی، مهارت رهبری، همکاری، اتوکد حرفه ای، ریاضی، فیزیک، مدیریت پروژه، طراحی سازه و…
در ادامه، نگاهی به یک نمونه رزومه مهندس عمران که به شکل حرفه ای نوشتهشده است، خواهیم انداخت:
نمونه درست:
مذاکره با شرکتهای بیمهای برای تثبیت پرداخت بیمهها بهاندازه ۱۵ درصد بالاتر از متوسط
شناسایی ۸ نقص طراحی پنهان در ساختمانهای تخریبشده
برخی از مهارتهایی که میتوانید در رزومه خود به آنها اشارهکنید عبارتاند از:
مهارتهای فنی و تخصصی
- طراحی سازهها: مهندسان عمران باید توانایی طراحی و تحلیل سازهها با استفاده از نرمافزارهای مهندسی مانند AutoCAD، ETABS و SAP2000 را داشته باشند.
- تحلیل و ارزیابی: توانایی تحلیل و ارزیابی دادهها برای پیشبینی رفتار سازهها تحت بارهای مختلف ازجمله زلزله، باد و سایر نیروهای طبیعی بسیار مهم است.
- مدیریت پروژه: مهندسان عمران باید توانایی برنامهریزی، زمانبندی، بودجهبندی و نظارت بر اجرای پروژههای عمرانی را داشته باشند.
- آشنایی با مصالح و مواد ساختمانی: شناخت دقیق انواع مصالح ساختمانی و ویژگیهای آنها به مهندسان عمران کمک میکند تا مواد مناسب برای هر پروژه را انتخاب کنند.
مهارتهای نرم
- توانایی کار گروهی: مهندسان عمران باید توانایی همکاری و تعامل مؤثر با سایر اعضای تیم مانند معماران، پیمانکاران و مدیران پروژه را داشته باشند.
- ارتباط مؤثر: این مهارت برای یک مهندس عمران شامل توانایی نگارش گزارشهای فنی، ارائه شفاهی و مذاکرات است.
- حل مسئله و تصمیمگیری: مهندسان عمران باید توانایی تحلیل مشکلات و ارائه راهحلهای کارآمد را داشته باشند.
- مدیریت زمان: مهندسان عمران باید بتوانند بهخوبی برنامهریزی کنند و پروژهها را در زمان مقرر به پایان برسانند.
- تفکر انتقادی: توانایی تحلیل و بررسی دقیق جزئیات و ارزیابی گزینههای مختلف برای اتخاذ بهترین تصمیم، از دیگر مهارتهای مهم برای نوشتن در رزومه مهندس عمران است.
- سازگاری و انعطافپذیری: مهندسان عمران باید قادر به سازگاری با تغییرات و شرایط مختلف در پروژهها باشند.
7. دورههای آموزشی، جوایز، پروژهها، مقالات و فعالیتهای داوطلبانه
اگر میخواهید رزومه خود را متمایز از سایر کارجوها بسازید، باید بخشهای بیشتری را به رزومه خود اضافه کنید. اگر در دورههای آموزشی خاصی شرکت کردهاید، حتماً به آنها اشارهکنید. همچنین، اگر در دانشگاه کتاب یا مقالهای به چاپ رساندهاید یا در فعالیتهای داوطلبانه مرتبط با رشته خود شرکت کردهاید، از بیان آنها در رزومه غافل نشوید.
مطلب مرتبط: ۱۵ نرمافزار مهندسی عمران که مهندسان باید با آنها آشنا باشند
ساخت و دانلود رزومه مهندس عمران
تا اینجا به نکات مهم رزومه نویسی اشاره کردیم. اگر تصور میکنید نوشتن رزومه مهندس عمران کار دشواری است، پیشنهاد میکنیم از سرویس رزومه ساز استخدام جاب ویژن استفاده کنید. برای اینکه از این سرویس رایگان استفاده کنید، نیازی به داشتن دانش درزمینه طراحی رزومه ندارید؛ بلکه فقط کافی است وارد صفحه رزومه ساز شوید، در سایت ثبتنام کنید و مشخصات خود را در فرم خام رزومه مهندس عمران وارد کنید.
درنهایت جاب ویژن با توجه به اطلاعات واردشده، در عرض چند ثانیه یک رزومه حرفهای با قالب استاندارد برای شما میسازد که میتوانید لینک آن را با کارفرما به اشتراک بگذارید یا بهصورت PDF دانلود کنید. همچنین شما میتوانید با مراجعه به صفحه فرصتهای شغلی جاب ویژن و انتخاب فیلتر «گروه شغلی»، «شهر»، «سطح ارشدیت» و…، فرصتهای شغلی را پیداکرده و رزومه خود را برای آنها ارسال کنید.
جمعبندی
رزومه مهندس عمران بهعنوان ابزاری قدرتمند برای معرفی تواناییها و تجربیات حرفه ای، نقش حیاتی در فرآیند یافتن شغل دارد. در این مطلب، به بررسی نکات مهم رزومه نویسی جهت ایجاد یک رزومه حرفه ای برای مهندسان عمران پرداختیم. با رعایت این نکات، میتوانید شانس استخدامی خود را در شرکتها و سازمانهای معتبر به شکل قابلتوجهی افزایش دهید.