10 مورد از بهترین نرم افزارهای گرافیک و طراحی در سال 2024
فهرست مطلب
شغل طراح و گرافیست یکی از مشاغل جذاب و خلاقانه است که نیازمند مهارتهای مختلفی است. یکی از مهمترین مهارتهای یک طراح گرافیک حرفهای، توانایی کار با ابزارهای و نرمافزارهای کاربردی طراحی است. احتمالاً همه شما در مورد نرمافزار فتوشاپ و اهمیت آن در طراحی و گرافیک اطلاع دارید؛ اما در مورد سایر نرمافزارها چقدر میدانید؟ در این مطلب قصد داریم 10 نرم افزارهای گرافیکی پرکاربرد را به شما معرفی کنیم که آشنایی با آنها شما را به یک گرافیست حرفهای تبدیل میکند.
اگر طراح گرافیک هستید یا به فعالیت در این حوزه علاقمندید مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم. در ادامه با ما در جاب ویژن همراه باشید.
مطالب مرتبط: راهنمای استخدام گرافیست
نرم افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی
هرکسی که کوچکترین آشنایی با نرمافزارهای طراحی داشته باشد حتماً نام ادوبی را میشناسد. ادوبی که در ایران با نام اداب هم شناخته میشود نام یک شرکت آمریکایی سازنده نرمافزارهای کامپیوتری است که عمده فعالیتش در زمینه تولید نرمافزارهای طراحی و گرافیک است. بسیاری از نرمافزارهای گرافیک کاربردی و مهم توسط این شرکت ساخته میشود. به خاطر اهمیت ادوبی در زمینه طراحی و گرافیک، فهرست بهترین نرم افزارهای گرافیکی را با معرفی این نرمافزارها شروع میکنیم:
1. ادوبی ایلوستریتور | Adobe Illustrator
نرم افزار ادوبی ایلوستریتور در ژانویه 1987 برای کامپیوترهای اپل عرضه شده و یکی از اصلیترین نرم افزارهای گرافیک و طراحی در دنیا محسوب میشود. این نرم افزار که از زمان تولیدش تاکنون 34 سال میگذرد دائماً در حال تغییر و آپدیت شدن بوده و هرچند ماه یکبار نسخه آپدیت شده آن به بازار عرضه میشود.
ایلوستریتور اولین و مهمتری نرم افزار مورد توسط طراحان گرافیک است و هر طراحی میبایست کار با آن را فرابگیرد.
این نرم افزار کاربردی بیش از هر چیز برای ادیت تصاویر وکتور به کار میرود و با استفاده از آن میتوان انواع تصاویر هنری، آیکون، پوستر، بیزنس کارت یا تصاویر بیلبورد را طراحی کرد. رابط کاربری عالی و امکانات ویژهای که در اختیار طراحان قرار میدهد نقاط قوت این نرم افزار کامپیوتری به شمار میرود. هرچند فرآیند یادگیری نسبتاً طولانی و فضای زیادی که در حافظه و رم کامپیوتر اشغال میکند ازجمله معایب این برنامه طراحی هستند.
مزایای نرم افزار ایلوستریتور
- امکان تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور
- طراحی تصاویر دوبعدی و سه بعدی
- حفظ کیفیت تصاویر در سایزهای مختلف
- به خاطر برداری بودن برای طراحی لوگو و کاراکتر مناسب است.
- امکان ایجاد چندین صفحه بهصورت همزمان
معایب ایلوستریتور
- عدم پشتیبانی از طرحهای انیمیشنی
- عدم پشتیبانی از زبان فارسی
2. برنامه ادوبی فتوشاپ | Adobe Photoshop
نرم افزار ادوب فتوشاپ یکی از مهمترین و اصلیترین نرم افزارهای گرافیک به شمار میرود و آشنایی و تسلط بر آن، یکی از شرایط لازم برای استخدام گرافیست محسوب میشود. همه ما تصاویر و طراحیهای زیبا و باکیفیتی میشناسیم که با استفاده از این نرم افزار کاربردی تهیه شدهاند. در حال حاضر، فتوشاپ یکی از محبوبترین نرم افزارهای طراحی به شمار میرود و توسط میلیونها طراح گرافیک در دنیا برای طراحی بنر، پوسترهای تبلیغاتی و هنری، طراحی وبسایت یا لوگو و… مورد استفاده قرار میگیرد.
نرم افزار فتوشاپ هم مدت زمان کوتاهی بعد از نرم افزار ایلوستریتور، در سال 1990 و توسط دو برادر به نامهای توماس و جان کنول برای کامپیوترهای مکینتاش اپل عرضه شده است؛ اما بعدها نسخه ویندوز آن نیز در اختیار طراحان قرار گرفت.
یکی از مزایای فتوشاپ این است که هر کس با هر سطح آشنایی میتواند از این نرم افزار محبوب استفاده کند؛ از ادیت و ویرایش ساده و تغییر سایز تصاویر تا خلق طراحیهای پیچیده و هنری از جمله امکانات این برنامه هستند.
برخی از امکانات کاربردی این نرم افزار عبارتاند از:
- کراپ یا قیچی کردن عکس و تصویر، rotate یا چرخاندن عکس
- پاک کردن و حذف هرگونه blemish و نقطه و لکه از تصویر
- کنترل و افزایش یا کاهش رنگهای تصویر
- امکان افزودن و انتخاب فیلتر به عکس
- پشتیبانی از نسخه RAW
- امکان به اشتراکگذاری تصویر در فیسبوک، توییتر، تامبلر و…
مزایای فتوشاپ
- محیط کاربرپسند
- امکان طراحی سه بعدی
- ویرایش ویدیو و ساخت انیمیشن
- نسخه موبایل نرم افزار (با امکانات کمتر)
معایب فتوشاپ
- سنگین بودن برنامه اشغال فضای نسبتاً زیاد در حافظه و رم
- به دلیل پیکسلی بودن برای طراحی لوگو و کاراکتر و … چندان مناسب نیست.
3. نرم افزار ادوبی ایندیزاین | Adobe InDesign
یکی دیگر از نرم افزارهای گرافیک و طراحی، اداب ایندیزاین است که محصول دیگری از شرکت ادوبی است. کاربرد اصلی این برنامه در صنعت چاپ و انتشارات است؛ چون طراحان با استفاده از این نرم افزار میتوانند به راحتی مجلات، کتاب، کاتالوگ، پوستر، بروشور و نسخههای پیدیاف را طراحی کنند. به طور مثال به کمک گزینه adjust layout در برنامه ایندیزاین میتوان متن یک سند یا نوشته را تغییر داد و گرافیک صفحه نیز متناسب با آن تغییر میکند.
مزایا:
- روند یادگیری نسبتاً کوتاه
- کاربرد گسترده در صنعت چاپ و صفحهآرایی
- افکتهای متنوع و زیبا
- روند ساده ترکیب متن و تصاویر گرافیکی
- امکان ایجاد کتابهای الکترونیکی
معایب
- ابزارهای محدود برای خلق تصاویر گرافیکی
- ابزارهای طراحی نه چندان پیچیده و حرفهای
- محدودیت در ادیت و ویرایش عکس و تصویر
4. نرم افزار کورل دراو | CorelDRAW
کورل دراو که اختصاراً کورل هم نامیده میشود یکی دیگر از نرم افزارهای گرافیک است که بیشتر برای طراحی استفاده میشود تا ویرایش و ادیت تصویر. این برنامه ابتدا برای سیستم عامل ویندوز ساخته شد؛ اما نسخه مک آن نیز در حال حاضر وجود دارد. گرافیستها با استفاده از برنامه کورل میتوانند تصاویر وکتور هنری و خلاقانهای طراحی کنند؛ هرچند امکان استفاده از گرافیکهای برداری و پیکسلی در این برنامه هم وجود دارد.
نرم افزار کورل دراو ابزار طراحی قدرتمندی است که در زمینههای مختلف مثل طراحی لوگو، طراحی وبسایت یا پروژههای چاپ قابل استفاده است.
مزایای کورل
- روند یادگیری سریع
- پشتیبانی از فونتهای فارسی
- پشتیبانی از گرافیک برداری و وکتور
- پشتیبانی از انواع فرمتهای تصویر
5. نرم افزار طراحی گیمپ | GIMP
GIMP نرم افزار گرافیک رایگانی است که در بسیاری از سیستمعاملها مثل ویندوز، لینوکس و مک قابل استفاده است. این نرمافزار یک برنامه متن باز (Open-source) است که امکان تغییر در سورس کد و اعمال آن بر برنامه را به شما میدهد. برنامههای جانبی و پلاگینهای 3 بعدی متعددی در نرم افزار گیمپ قابل استفاده هستند که به خلق و طراحی تصاویر بهتر و حرفهای تر کمک میکنند.
دانلود نرم افزار گیمپ رایگان است، حجم کمی دارد و برای افرادی که صرفاً به امکانات ساده ویرایش و ادیت نیاز دارند بسیار مناسب است و حتی میتواند جایگزین فتوشاپ شود. اگر تازه به طراحی علاقهمند شدهاید نرم افزار GIMP شروع خوبی برای آشنایی شما با دنیای گرافیک و طراحی به حساب میآید.
مزایای گیمپ
- رایگان بودن
- امکان دانلود ساده و در دسترس
- امکان یادگیری سریع و آسان
معایب
- امکانات و گزینههای ویرایش محدودتر
6. نرمافزار اسکچ | Sketch
اسکچ نرم افزار طراحی اختصاصی برای سیستم عامل مک است که عمدتا بر خلق طراحیهای دیجیتال تمرکز دارد. این طراحیهای دیجیتال برای طراحی صفحات وبسایت، اپلیکیشنها و اینترفیس (رابط کاربری) و … به کار میروند. نرم افزار اسکچ، برخلاف فتوشاپ، برای ادیت عکس و پرینت و چاپ تصاویر تولید نشده است. این برنامه صدها پلاگین جانبی دارد که به طراحان امکان ادیت و ویرایش تصاویر وکتور و سایر آثار طراحی شده را میدهد.
7. نرم افزار اینک اسکیپ | InkScape
اینکاسکیپ در سال 2003 عرضه شد و جایگزین مناسبی برای اداب ایلوستریتور برای خلق تصاویر وکتور و برداری است. Inkscape در سیستمعاملها ویندور، لینوکس و مک به راحتی قابل استفاده است و ابزاری ایدهآل برای طراحانی است که از فرمت SVG استفاده میکنند. کار با این نرم افزار بسیار ساده و کاربردی است و هم طراحان حرفهای وهم افراد مبتدی میتوانند برای مقاصد مختلف از آن استفاده کنند.
مزایا
- رایگان بودن
- تنوع بالای فیلترها
- ابزارها و افکتهای جدید و کاربردی
معایب
- کند بودن این نرم افزار یکی از مهمترین معایب آن به حساب میآید.
8. نرم افزار افینیتی دیزاینر | Affinity Designer
برای افرادی که نسخه لیسانس و اصل نرم افزارهای گرافیکی را خریداری میکنند، برنامه افینیتی دیزاینر نسخه ارزانترِ ایلوستریتور به حساب میآید. نرم افزار افینیتی دیزاینر برای افرادی که تازه وارد حوزه طراحی شدهاند بسیار مناسب است و امکانات ویژه و آزادی عمل خوبی برای خلاقیت در اختیار شما قرار میدهد. امکان کار بر فایلهای وکتور و رستر و تبدیل آنها به یکدیگر از جمله امکانات این نرم افزار طراحی محسوب میشوند.
یکی از مزیتهای نرم افزار افینیتی، ارائه اپلیکیشن طراحی برای آیپد با همان ویژگیها و امکانات نسخه دسکتاپ است.
9. نرم افزار زارا دیزاینر | Xara Designer Pro X
یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای گرافیکی حرفه ای، برنامه Xara Designer است و برای تصاویر وکتور و نقشههای بیتی ساخته شده است. طراحی گرافیکی، تصویرسازی، ادیت و ویرایش عکس و …و ابزارهایی مثل gradient، Outlines و Transparency از جمله امکانات و ابزارهای مفید این برنامه کامپیوتری هستند.
این برنامه کاربردی با ارائه صدها قالب layout، المانهای طراحی و بیش از یک میلیون تصویر آرشیوی به افزایش سرعت و بهرهوری در امر طراحی کمک میکند. ایرادی که شاید در مورد زارا دیزاینر وجود داشته باشد این است که در حال حاضر تنها نسخه ویندوز آن عرضه شده است.
10. نرم افزار طراحی کانوا | Canva
اگر تجربه زیادی در طراحی و گرافیک ندارید و در جستجوی نرم افزاری ساده و کاربردی میگردید کانوا انتخاب مناسبی است. با استفاده از این برنامه رایگان میتوانند به راحتی و در کمترین زمان ممکن، طراحیهای هنری زیبایی خلق کنید. کانوا براساس درگ و دراپ (Drag & Drop) کار میکند و تنها کافی است المان یا ابزار مورد نظر را انتخاب کنید و آن را روی طراحی خود بیندازید.
برنامه کانوا امکانات ویژه نرم افزارهای گرافیک حرفه ای مثل فتوشاپ را ندارد؛ اما برای افراد مبتدی که نیاز به طراحیهای ساده دارند برنامه بسیار کاربردی و مفیدی است.
سایر نرم افزارهای کاربردی برای گرافیستها
پاورپوینت
پاورپوینت اختصاصا نرم افزار گرافیکی به حساب نمیآید. با این حال لازم است طراحان گرافیک کار با آن را بلد باشند؛ چون بسیاری از شرکتها و کسب و کارهای کوچک از آن استفاده میکنند. اگر در شرکت نسبتا کوچکی استخدام شوید ممکن است هرازگاهی برای محصولات مختلف نیاز به کار با پاورپوینت داشته باشید. بنابراین به عنوان طراح گرافیک ضروری است که نحوه کار با پاورپوینت را به خوبی بلد باشید.
برای مشاهده آگهیهای استخدام گرافیست کلیک کنید.
آشنایی با مفاهیم HTML, CSS و Javascript
شاید به نظرتان عجیب برسد که چرا طراح گرافیک باید با زبانهای برنامه نویسی آشنا باشد! همان طور که میدانید این سه زبان، جزء زبانهای برنامهنویسی اصلی برای طراحی وبسایت هستند. آشنایی با کدنویسی به گرافیست کمک میکند طراحی تصاویر وبسایت، اصلاح نوشتار سایت و ساخت انیمیشن برای وبسایت را بهتر و حرفهای تر انجام دهد.
نرم افزارهای مایکروسافت آفیس
درست است که برای طراحی و خلق تصاویر گرافیکی از نرم افزارهای آفیس استفاده نمیشود؛ اما آشنایی و تسلط نسبی بر این نرم افزارها برایتان سودمند خواهد بود. اکثر گرافیستها به عنوان عضوی از یک تیم بزرگتر کار میکنند که به احتمال زیاد نرم افزارهای آفیس مثل ورد و اکسل برای انجام وظایف و پروژههای مختلف استفاده میشود. بنابراین آشنایی با این برنامهها به ویژه برای طراحی که در شرکتها و سازمانهای بزرگ فعالیت میکنند ضروری به نظر میرسد.
شما از چه از نرم افزارهایی استفاده میکنید؟
در این مقاله برخی از معروفترین و کاربردیترین نرم افزارهای گرافیک و طراحی را معرفی کردیم. بازار کار رشته گرافیک بسیار گسترده و وسیع است و در هر حوزهای که مشغول به کار شوید به برخی از این نرم افزارها احتیاج خواهید داشت. از آنجا که تسلط و آشنایی با نحوه کار هریک از این برنامه ها در روند استخدام گرافیست اهمیت زیادی دارند حتما موقع رزومه نویسی؛ سطح آشنایی با هرکدام و میزان تسلط بر آنها را حتما در رزومه کاری خود قید کنید.
به عنوان طراح گرافیک شما از چه ابزارها و نرم افزارهای طراحی استفاده میکنید؟ به نظرتان بهترین نرم افزار گرافیکی کدام است و شما بیشتر با کدام برنامه کار میکنید؟ نظر و تجربه خود را با ما در میان بگذارید و اگر نرم افزار طراحی دیگری میشناسید در قسمت کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: pixpa.com