پیش از انتخاب حسابداری به عنوان حرفهی آینده، بهتر است بدانید شغل حسابداری چیست و چه مسئولیتهایی را شامل میشود. به عنوان حسابدار، ممکن است در کنترل درآمد و هزینههای یک کسب و کار نقش داشته باشید یا حقوق و دستمزد کارکنان آن را محاسبه و پرداخت کنید. علاوه بر این، حق انتخاب زیادی در رابطه با محل کار خود خواهید داشت؛ میتوانید در شرکتهای خصوصی کار کنید، در ادارههای دولتی استخدام شوید و یا حتی بصورت مستقل، به مشتریهای مختلف کمک کنید.
در معرفی شغل حسابداری باید بگوییم که معمولا، حسابدارها بیشتر روز کاری را به تنهایی فعالیت میکنند. آنها همچنین گاهی اوقات با سایر متخصصان مالی، مدیران اجرایی یا مشتریان ملاقات میکنند. بعضی از وظایف یک حسابدار باید بطور روزانه انجام شوند و بعضی از مسئولیتها نیز بصورت ماهانه، فصلی یا در پایان سال مالی.
روز کاری حسابدار با برنامهریزی و اولویتبندی تسکها و پاسخ دادن به ایمیلها و پیامها آغاز میشود. یکی از مهمترین مسئولیتهای روزانه حسابدارها، مغایرتگیری بانکی است. هدف از این کار، این است که حسابدار مطمئن شود واریزیها و برداشتهای ثبت شده در بانک، با مواردی که در دفاتر ثبت شدهاند، مطابقت دارند. همچنین، حسابدارها روزانه تمام فاکتورها و سندهای جدید را در سیستم ثبت کرده و از صحت آنها اطمینان حاصل میکنند.
رسیدگی به حسابهای پرداختنی و دریافتنی نیز یکی دیگر از وظایف مهم حسابدارها است که باید در بازههای زمانی مشخص انجام شود. حسابهای پرداختنی، مجموعه بدهیهای جاری کسب و کار به تأمینکنندگان هستند و حسابهای دریافتنی، به مبالغی اشاره دارند که مشتریان به کسب و کار بدهکار هستند. در رابطه با حسابهای پرداختنی، حسابدار ممکن است با تأمینکنندگان ارتباط برقرار کند و به سوالات آنها در رابطه با زمان پرداخت بدهی پاسخ دهد.
بررسی هزینههای کارکنان (مانند هزینههایی که بابت سفرهای کاری باید به آنها بازگردانده شوند) و انجام هماهنگیهای لازم برای پرداخت این هزینهها نیز از مسئولیتهای حسابدارها هستند. با توجه به شیوه پرداخت دستمزد کارکنان (هفتگی یا ماهانه) حسابدارها باید در بازههای زمانی مشخص، لیست حقوق و دستمزد را آماده کنند. همچنین، ممکن است این لیست به دلیل اضافه شدن کارکنان جدید به سازمان یا قطع همکاری برخی از کارکنان قدیمی، نیاز به بروزرسانی داشته باشد.
برای ورود به این حرفه، باید ابتدا مدرک کارشناسی رشته حسابداری را دریافت کنید. البته افرادی که در رشتههای مدیریت، بازرگانی، کسب و کار و اقتصاد تحصیل کردهاند نیز میتوانند برای فرصتهای استخدام حسابدار، رزومه ارسال کنند.
در دورههای آموزشی حسابداری که توسط آموزشگاهها و نهادهای مختلف برگزار میشوند، شرکت کنید.
هنگام تحصیل در رشته کارشناسی یا پس از فارغالتحصیلی، سراغ موقعیتهای کارآموزی بروید.
یک حوزه تخصصی کار حسابداری مانند حسابداری صنعتی یا مدیریتی را انتخاب کرده و دانش و مهارتهایتان را در آن زمینه تقویت کنید.
افرادی که قصد تغییر شغل دارند، اگر پیشتر مشغول کار کردن در یکی از حوزههای زیر باشند، میتوانند فرآیند تغییر شغل را راحتتر از دیگران پشت سر بگذارند.
میانه حقوق دریافتی
18.9 میلیون تومان / ماه
دورههای آموزشی شغل حسابدار
در مسیر حسابداری، ابتدا با مبانی حسابداری آشنا میشیم، سپس مدیریت مالی و حسابداری پروژه ها رو یاد میگیریم و در انتها به مبحث صورت های مالی مسلط میشیم.
مشاهده نقشه راه