داشتن سابقهی کار؛ معضلی مهم برای نیروی کار جوان
البته استخدام نیرو با چند سال سابقهی کار برای سازمانهای کوچک و نوپا که بودجهی بسیار محدودی دارند و نمیتوانند در زمینه استخدام ریسک کنند و فردی بیتجربه را استخدام کنند به نوعی توجیهپذیر است. چون ممکن است اولین اشتباه در این سازمانها منجر به نابودی آنها شود.
اما از سازمانهای بزرگ که اتفاقا در زمینه منابع انسانی هزینههای زیادی هم میکنند، میتوان انتظار داشت که بخشی از نیروهای خود را از میان افراد تازهنفس جذب کنند. مشابه کاری که سازمانهای بزرگی چون یونیلیور، ایرانسل، بیایتی، بِل، رهنما، سحاب پرداز و … میکنند. این سازمانها با جذب نیروی تازه و پرورش آنها از طریق برگزاری دوره آموزشی در سیستم خود، هم به نوعی راه را برای افراد بدون سابقه کار باز میکنند و هم آنها را متناسب با فرهنگ سازمانی خود رشد میدهند. این امر موجب میشود فرد در آن سیستم سلسله مراتب را طی کند و نفع زیادی را در بلندمدت به سازمان برساند.
با این وجود جای تعجب دارد که چرا برخی سازمانهای بزرگ همچنان معیار اصلی خود برای استخدام را سابقه کار درنظر میگیرند. از طرفی با گسترش راههای یادگیری مهارتها و نرمافزارها، افراد بسیاری هستند که مهارتهای لازم برای تصدی سمت در سازمانها را دارند اما قربانی نداشتن سابقه کار میشوند.
میتوان گفت لازم است فرآیند استخدام در بسیاری از سازمانهای کشور مورد بازنگری قرار بگیرد و اهمیت و وزن پارامترهای مختلف برای استخدام شدن تغییر کند. در غیر این صورت چرخه معیوب نداشتن سابقه کار برای بسیاری از افراد تا مدتها ادامه پیدا میکند. مگر آنکه آنها با داشتن رابطه بتوانند مشغول به کار شوند.